Skip to content

Verbonden adem

Om allerlei redenen kunnen we op een bepaalde manier -vaak te oppervlakkig en te snel- gaan ademen. Dit zorgt ervoor dat we uit balans raken op fysiek, emotioneel of mentaal niveau. Het mooie is dat we juist met onze adem deze ingeslepen patronen weer kunnen herstellen. Dat kan met de verbonden adem. Dat is ademen zonder pauzes. Als ademcoach lees ik je adempatroon en nodig je uit met aanrakingen, woorden en muziek om weer vol te ademen. Hierdoor ontstaat er weer ruimte, daar waar je jezelf bent vergeten.

 

We hebben allemaal bepaalde ervaringen in ons leven die pijnlijk waren of zo spannend dat ze op dat moment niet gevoeld konden worden. Wanneer je gevoelens ervaart die niet prettig zijn, gaan we ze uit de weg of we onderdrukken ze. Vaak houden we dan letterlijk onze adem in of houden deze klein. Maar naast onverwerkte emoties zorgen ook externe factoren zoals chronische stress, pijn in ons lichaam ervoor dat we oppervlakkig en te snel gaan ademen. Het gebeurt onbewust. Door niet te ademen worden de niet-doorvoelde ervaringen opgeslagen in je lichaam en je ontwikkelt patronen, gewoontes en belemmerende overtuigingen. Het was misschien ooit helpend om het destijds niet te voelen. Je kunt er door bewust te ademen voor kiezen om het alsnog te doorvoelen, accepteren en integreren. Zie de adem als energie die je zo weer kan laten stromen.

Vol ademen betekent vol leven. In een ademsessie kom je tegen waar je jezelf hebt vastgezet.

En weet je, het hoeft niet allemaal tegelijk. Dat kan ook helemaal niet. Laagje voor laagje, heel bewust, soms intens, soms heel zacht. Je gaat hierdoor voller en vrijer ademen, vrijer leven en je voelt je lichter, meer ontspannen en meer in verbinding komen met jezelf.

Hanneke Malpie

"Vol ademen betekent vol leven. In een ademsessie kom je tegen waar je jezelf hebt vastgezet."

Bij deze klachten kan een Verbonden Ademsessie je helpen:

  • Vastgezette emoties en blokkades
  • Stress en burn-out gerelateerde klachten
  • Long-covid klachten
  • Trauma, onverwerkte emoties blokkades en patronen

 

Wil je...

  • Spanning, stress & angsten loslaten
  • Trauma en vastgezette emoties verwerken
  • Meer zelfinzicht verkrijgen
  • Meer in verbinding komen met je gevoel

Neem dan contact op voor een 1:1 Verbonden Ademsessie of kijk bij Agenda (trainingen en workshops) voor de geplande data voor de Ademcirkel met de verbonden adem.