Skip to content

Over mij

Hi, mijn naam is Hanneke.

Na een fijne jeugd in Valkenswaard ging ik studeren en na mijn studie (UvA) aan het werk. Hard aan het werk. Een interessante baan, een rijk sociaal leven, een leuk klushuis en dito man.

Na een aantal jaren werd ik moeder van twee gezonde kinderen. In eerste instantie probeerde ik mijn oude leven in stand te houden door nog meer uren actief te zijn op een dag en nog efficiënter te plannen. Maar ik werd moe. Moe van fulltime werken, sporten, overal bij én een goede moeder willen zijn. Moe van mezelf. Door hun komst kwam ik in de vertraging. Ik wilde voor hen zorgen. Een energieke moeder zijn. En dat lukte het beste als ik rustig en ontspannen was.

Dus ging ik ‘op’ yoga. De woorden van mijn yogadocent ‘je hoeft het komende uur helemaal niets’ brachten me van complete verwarring niets? hoef ik niets te doen? niemand die iets van mij wil of verwacht? tot een paar maanden oefening en overgave later, naar complete ontspanning. Geïnteresseerd en nieuwsgierig als ik ben, wilde ik er álles van weten. Ik volgde een 3-jarige yoga opleiding. Naast het mentale en spirituele stuk vond ik de adem (pranayama) het boeiendste van de opleiding. Want om nu in een held- of boomhouding te gaan staan tijdens een vergadering of stress moment, vond ik niet zo praktisch. Maar een ademoefening kan altijd. Zelfs zonder dat iemand het door heeft.

Ik volgde verschillende ademcoachopleidingen en startte Studio Stil. Ik leerde hoe ik diep kan ontspannen, hoe ik de focus kan vinden, energie in mijn lijf kan krijgen, hoe ik mezelf rustig kan ademen en dat ik door te ademen belemmerende overtuigingen, onverwerkte emoties en blokkades kon integreren en verwerken. Mijn nachtrust verbeterde, mijn stress werd minder en mijn energieniveau is weer hoog. En dit is voor iedereen haalbaar.

Hanneke Malpie

"We zitten vaak vast in ons hoofd maar een rustige geest, een gezond en energiek lichaam, een stabiel zenuwstelsel en een bewust, ontspannen leven kun je met je eigen adem voor elkaar krijgen."

Opleidingen

Hatha Yoga opleiding (Yoga Opleiding Limburg, Sittard)
Ademcoach opleiding White & Yellow Belt (B-mind, Eindhoven)
Buteyko certificaat (B-mind, Eindhoven)
Ademcoach opleiding verbonden adem (Holos Academie, Utrecht)